SAܒde Girişimcilik günleri başladı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezinde ''13. Kişisel Gelişim ve Girişimcilik Günleri'' isimli etkinlik düzenlendi. 

İnsan Kaynakları ve Kariyer Kulübü (SAÜ İKK) tarafından düzenlenen etkinliğe Öğrenci Kariyeri kurucusu Olcay Aksoy, Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi yönetim kurulu başkanı Boğaçhan Göksu, girişimci ve yatırımcı Münteha Adalı konuşmacı olarak katıldı. Girişim ve iş tecrübelerinin aktarıldığı etkinlikte, Olcay Aksoy mezun olduğu üniversitede sahneye çıkmanın heyecan ve gurur verici olduğunu belirtirken aslında her şeyin üniversite hayatında yaptığı proje ve faaliyetlerin bir sonucu olduğunu söyledi. Aksoy, üniversite yıllarında öğrenciler üzerinde bir iletişim platformu eksikliğini fark ettiğini belirterek, “Öğrenci topluluğu ile ilgili çalışmalar yaparken böyle bir boşluk olduğunu fark ettik. Öğrenciler ile ilgili haber, kariyer, girişimcilik odaklı bir iletişim platformu eksikliği vardı. Çünkü herkes kendi alanında bir şeyler yapmak istiyordu ama genel anlamda bir boşluk vardı. Bunu fark ederek bu konuda çalışma yapmaya karar verdik ve öğrenciler için kişisel mobil bir uygulama tasarladık” dedi.

Ekibin girişimdeki önemine değinen Aksoy, “İşin ucunda ekibiniz varsa varsınız, ekibiniz yoksa aldığınız para da, yatırım da, ortak da bir işe yaramıyor. Ben ya da ortaklarım ekip olmazsa hiçbir şeyiz; çünkü üniversite, eğitim hayatı değişiyor, beklentiler artıyor ve sizin o beklentilere hükmetmeniz gerekiyor” diye konuştu.

İşe başlarken kapsamlı bir AR-GE çalışması yaptıklarını söyleyen Boğaçhan Göksu, “En başından beri üretim ağırlıklı bir ticaret yapmak istedik. Üretim odaklı yapılan planlamada siz hiçbir zaman durağan olamıyorsunuz. Ben her zaman durağanlığın düşüşün başlangıcı olduğunu düşünmüşümdür. Eğer ticarette durağan olursanız düşüşe geçmeye başlarsınız ve bu hiçbir ticaret adamının yapmak istediği bir şey değildir. Üretim burada nasıl devreye giriyor? Üretim yapan insan yeniliklere açıktır. Ekibini, ürettiği ürünü geliştirmeye çalışır ve aslında üretim ülkelerin en önemli ihtiyacıdır” şeklinde konuştu.
Kadın girişimci Münteha Adalı da kendi ayakları üzerinde durmak isteyen kız çocuklarının önündeki ilk engelin geleneksel aile yapısı olduğunu söyleyerek, “Kız çocukları hayata erkekler gibi önde başlamıyor. Bizim hayatla etkileşim halinde olmamız üniversiteyi bitirip iş hayatına girmemizle başlıyor. Biz kız çocukları hayatı bilmiyoruz ve çok geç öğreniyoruz. Maalesef şuan da yetiştirilmemizde geleneksel yapı ön planda, geleneksel yapıyı bir kenara bırakalım diye söylemiyorum bunu, bizim geleneğimizde erkeğe dışarıdan gelen baskının yönetilemeyen halinin kadına yansımasını görüyoruz” ifadelerini kullandı.
SAܒde Girişimcilik günleri başladı
SAܒde Girişimcilik günleri başladı
7 yıl önce
Altın günleri
sakarya girişimcilik koçları